Select your language

Markiezen uit eigen atelier

Markiezen hebben een klassieke en sfeervolle uitstraling en zijn daardoor bijna overal toepasbaar. Zij bieden een optimale bescherming omdat ook de zijzon wordt tegen gehouden. Door het kiezen van een dessin doek creëert u een door u gewenste prachtige uitstraling. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een markies voorzien van naam en/of logo om in het straatbeeld extra op te vallen.

Er zijn verschillende modellen, zoals

Standaard model: Het meest gekozen model markies. In de meeste situaties is het standaard markies model prima geschikt.
Petmodel: De speelse variant op de standaard markies. De petmodel markies wordt voornamelijk toegepast bij winkels.
Klapmodel: Het klapmodel wordt vaak toegepast in situaties waar mensen onder de markies door moeten kunnen lopen. 

De markiesframes worden gemaakt van eersteklas Scandinavisch grenenhouten latten in ons eigen atelier en daar bekleed met het desgewenste dessin doek. De slagen en de volant van de markies worden afgewerkt met een biesband eventueel op kleur. De standaard bediening van een markies is handmatig met een koord. Wilt u echter meer gebruiksgemak kan er ook gekozen worden voor een elektrische bediening. Tevens is er een mogelijkheid om de bediening uit te voeren met een app op uw smartphone.


Waarom een markies

Markiezen worden al ruim 150 jaar als zonwering gebruikt. Markiezen zijn als zonwering bijzonder effectief omdat niet alleen de voorzijde van de markies bedekt is met doek maar ook de zijkanten bekleed zijn. Een markies kan jaren mee gaan, wel vergt een markies onderhoud.


Zo worden onze markiezen gemaakt

Het maken van markiezen kunt u gerust een traditioneel stukje vakmanschap noemen. Het houten frame van een markies is opgebouwd uit minimaal 5 U-vormige raamwerken die aan elkaar bevestigd zijn d.m.v. scharnieren. Boven de markies wordt een omkasting gemonteerd zodat het doek van de markies droog blijft als hij is opgetrokken. Tevens bied de omkasting bescherming tegen vuil. Het hout wat gebruikt wordt voor het frame is van duurzaam A-kwaliteit Grenenhout. De omkasting wordt gemaakt van Red Ceder hardhout.

Het houten frame en de omkasting worden voorzien van 2 lagen grondverf en 2 lagen hoogglans lakverf.
Het doek voor de markies wordt op maat gesneden en in banen aan elkaar genaaid. De markies wordt daarna hiermee bekleed.
Voor afwerking kunt u kiezen uit verschillende kleuren spijkerband en misschien ook wel voor een mooie gegolfde siervolant of gewoon een rechte.

Kiest u voor een handmatig bedienbare markies dan bestaat dit uit 1 of 2 optrekkoorden en markieskatrollen. Als de markies opgetrokken is kunt u het koord bevestigen aan een “kikker” op de muur of op het kozijn.

Kiest u voor een elektrisch bedienbare markies dan word de buismotor weggewerkt  tussen de markies en de omkasting in. U kunt de markies dan omhoog en omlaag doen d.m.v. een schakelaar, afstandsbediening van Somfy of app.

Na het inventariseren van uw wensen, worden de markiezen voor u op maat gemaakt!


Doek keuzen

U wilt natuurlijk niks liever dan heel lang genieten van uw markies. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van kwaliteitsdoeken. Bij ons kunt u o.a. kiezen uit doeken van topmerken zoals Sattler, Swela, Tibelly en Dickson. Alle doeken zijn rot- en schimmelvrij.

Van Zanten Zonwering

Weimarstraat 2
(hoek Koningin Emmakade)
2562 GW  Den Haag


070 - 346 87 51 
06 - 340 635 28
info@vanzantenzonwering.nl

Showroom openingstijden:

Maandag 10.00-17.30 uur
Dinsdag 10.00-17.30 uur
Woensdag 10.00-17.30 uur
Donderdag 10.00-17.30 uur
Vrijdag 10.00-17.30 uur
Zaterdag 10.00-16.00 uur

 

Merken: